Determinarea câmpului vizual

deadministrator

Determinarea câmpului vizual

8430Dererminarea campului vizual reprezintă o metodă de a măsura câmpul vizual al unui individ, ceea ce include vederea centrală şi cea periferică. Acest test alcătuieşte de fapt o hartă a câmpului vizual pentru fiecare ochi în parte.

Determinarea câmpului vizual se foloseşte pentru a detecta:

  • semnele leziunii nervului optic (glaucom),
  • boala retiniană centrală sau periferică,
  • afecţiuni ale pleoapelor precum ptosis,
  • boli ale nervului optic sau boli care afectează modul de transport al informaţiei de la ochi spre cortexul occipital al creierului unde informaţia este procesată ca vedere.

8440Câmpul vizual este măsurat de un aparat computerizat în cadrul clinicii noastre, iar pentru acest tip de test, un ochi este acoperit iar pacientul este rugat să-şi aseze capul pe un suport. Apoi când pacientul vede lumini şi miscări de diferite intensităţi în locuri diferite, trebuie să apese un buton. În toate testele standard, prima dată se testează ochiul drept urmat de ochiul stâng. Prin intermediul acestui proces se creează o hartă computerizată a câmpului vizual. Pacientul nu simte nici un disconfort pe parcursul efectuării testului pentru determinarea câmpului vizual, iar efectuarea acestor teste nu implică nici un risc pentru pacient. Interpretarea corectă a rezultatelor este făcută de medicul oftalmolog.

Despre autor

administrator administrator