Arhivă categorie Consultaţii şi investigaţii

deadministrator

Tomografie oculară(oftalmologică) în coerenţă optica

 Tomografie oculară(oftalmologică) în coerenţă optica cu Tomograful 3D OCT Maestro

7701Echipamentul Topcon OCT 2000 Maestro reprezintă cea mai modernă metodă imagistică de examinare în oftalmologie, obţinându-se o biopsie optică in vivo. Investigaţia este non invazivă, deoarece foloseşte pentru scanarea ţesuturilor oculare o rază de lumină în coerenţă optică cu lungime de undă de 820 nm, produsă de o diodă supraluminiscentă. Poate fi repetabilă nefiind nocivă nici pentru medic, nici pentru pacient. Rezoluţia de 6 microni face posibilă obţinerea unor secţiuni histologice in vivo (ecografele oftalmologice folosite până în prezent au o rezolutie de 150 microni). Imaginile sunt atât bidimensionale cât şi tridimensionale. Fiind non contact, se reduce la maxim riscul infecţiilor. Foloseşte o cameră non midriatică, făcând posibilă investigarea pacienţilor la care este contraindicată dilatarea pupilei (ex. glaucom).

Tomograful în coerenţă optică repezintă un important instrument de diagnostic şi urmărire a evoluţiei post terapeutice nu numai pentru medicul oftalmolog, ci şi pentru medicii din alte specialităţi , fiind cunoscut faptul că foarte multe boli au ecou la nivelul ochiului, acesta reprezentând singura noastra “fereastră” spre interiorul organismului.

Aplicaţii în oftalmologie

Domeniul de aplicabilitate în oftalmologie este vast. Vom prezenta numai câteva din cele mai frecvente afecţiuni unde tomograful în coerenţă optică face posibilă punerea unui diagostic de certitudine, dar mai ales permite urmărirea post-terapeutică în timp.

7789Degenerescenţa maculară legată de vârstă una din principalele cauze ale scăderii acuităţii vizuale în tarile dezvoltate (Europa, America)
– tomograful în coerenţă optică poate depista cu uşurinţă trecerea de la forma uscată la forma umedă care fără tratament duce la pierderea vederii centrale.

Glaucomul cu unghi deschis, cu unghi închis, secundar
– tomograful în coerenţă optică permite diagnosticul în stadii precoce, mult înainte de apariţia modificărilor câmpului vizual; urmărirea eficienţei terapeutice; cuantificare exactă a stratului de fibre nervoase peripapilar.

7722Retinopatia diabetică neproliferativă şi proliferativă, o altă cauză frecventă de scădere a vederii
– fără ajutorul metodelor imagistice este practic imposibil de urmărit şi tratat multitudinea proceselor patologice ale ochiului diabetic.

Găuri şi pseudogăuri maculare
– tomograful în coerenţă optică a facut posibilă stadializarea cu exactitate a găurilor maculare, fapt deosebit de important în prognosticul acestora.

Membrane epiretiniene
– deoarece grosimea acestora este frecvent de ordinul micronilor tomograful în coerenţă optică este singurul aparat cu care acestea pot fi vizualizate.

Membrane neovasculare coroidiene
– complicaţie a numeroase boli atât oftalmologice cât şi generale, pot fi diagnosticate încă din faza de membrană neovasculară ocultă şi deci atitudinea terapeutică va fi ghidată de explorările imagistice.

Tomografia în coerenţă optică a nervului optic.

Managementul pre- şi post-operator al operaţiei de cataractă.

deadministrator

Topografie corneană

8528Datorită metodei avansate de analiză a imaginilor digitale, un nou standard în topografia corneei a fost dezvoltat. Aparatul este complet automat. Nu este nevoie să se alinieze manual poziția bolului. Toate acestea se face de către calculator. Avantajele sunt simple: mai repede, mai bine și măsurări mai precise.

Topografia corneana este o investigaţie noninvazivă şi nedureroasă, de ultimă generaţie, care a revoluţionat imagistica medicală oculară a segmentului anterior al ochiului (cornee, camera anterioară şi cristalin), care determină:

 • harta topografică a feţei anterioare a corneei;
 • harta topografică a feţei posterioare a corneei;
 • harta elevaţiei corneene anterioare şi posterioare;
 • harta relativă şi absolută a grosimii corneene, cu evidenţierea localizării zonei celei mai subţiri corneene faţă de apex;
 • calculul unghiului camerular;
 • volumul camerei anterioare;
 • înălţimea camerei anterioare;
 • densitatea cristalinului.

O simplă măsurătoare cu acest aparat ne oferă:

 • diagnosticul cert de keratoconus şi pacientul este îndreptat către o procedură care-i poate întări structura corneeana şi limita evoluţia bolii (cross-linking);
 • evidenţierea evoluţiei keratoconusului prin analiza mai multor hărţi corneene şi pahimetrice;
 • ne permite ajustarea valorilor keratometrice în vederea operaţiei de cataractă , mai ales la implantele premium cum sunt: implantele torice, multifocale şi multifocale torice. Pot exista erori refractive postoperatorii dacă se analizează doar faţa anterioară corneană prin autokeratometrie. Topograful cornean ne poate evalua şi faţa posterioară şi rezultatele postoperatorii sunt mult mai predictibile. În acelaşi timp, aparatul ne oferă automat cea mai mare densitate a cristalinului măsurat, ceea ce ajută chirurgul în stabilirea conduitei terapeutice înainte, în timpul şi după chirurgia cataractei;
 • investigaţie obligatorie pentru a decide şi recomanda intervenţia chirurgicală de reducere a dioptriei (LASIK şi PRK) sau de implantare a inelelor corneene şi în acelaşi timp pentru a monitoriza evoluţia postoperatorie;
 • prin realizarea hărţilor topografice asociat cu soft-ul Easy-fit ne poate indica ce lentile rigide de ortokeratologie sunt cele mai indicate pentru stoparea evoluţiei miopiei şi pentru un rezultat vizual optim peste zi; în acelaşi timp ne permite monitorizarea evoluţiei sub tratament prin realizarea topografiilor la o săptămână, la 3 săptămâni , la 2 luni şi la 6 luni după prescrierea lentilelor Menicon.
 • calculul unghiului camerular ne poate indica dacă pacientul are unghiul camerular închis sau deschis; Unghiul camerular închis poate determina creşterea presiunii intraoculare, iar netratarea acesteia poate determina orbirea în cateva zile.
 • calcularea volumului şi înălţimii camerei anterioare ne ajută pentru a simula şi analiza posibilitatea implantării unui implant intraocular poziţionat între iris şi cristalinul natural (IOL fakic).

Clinica Optimed Medical vă sta la dispoziţie cu toată aparatura ultramodernă pentru investigaţii şi tratament! Respectă-ţi ochii!

deadministrator

Evaluarea funcţiilor vizuale ERG şi PEV

8422 Electroretinografia este un examen al ochiului destinat înregistrării activităţii electrice a retinei după o stimulare luminoasă.

Principalele indicaţii ale unei electroretinografii le constituie bolile ereditare ale retinei (degenerescenţa tapetoretiniană), atingerile retiniene toxice sau traumatice, consecutive administrării de antipaludice de sinteză sau prezenţei unui corp străin metalic în ochi, şi, mai general, au ca scop verificarea bunei funcţionări a retinei.

Electroretinografia permite să se distingă, cu ajutorul luminilor de intensităţi şi de culori diferite, activitatea conurilor, sensibile la intensităţile mari şi la culoarea roşie (sistemul fotopic), de cea a bastonaselor, sensibile la intensităţile slabe şi la albastru (sistemul scotopic). Se obţine un traseu, electroretinograma (ERG).

Informaţiile electrice sunt colectate prin intermediul electrozilor plasaţi pe cornee şi, la marginea orbitei, sub piele. Lentile de contact din material plastic împiedică pleoapele să se închidă în timpul examenului. La copil, poate fi necesară o anestezie generală.

Pacienţii care poartă lentile de contact nu trebuie să şi le pună cu 24 ore înainte şi la 24 ore după examen. După acesta, pacientul rămâne adesea orbit timp de câteva ore. Electrozii plasaţi pe cornee pot antrena o uşoară iritare a ochiului, tratabilă cu un colir.

O nouă tehnologie pentru evaluarea funcţiilor vizuale

Clinica noastră vine în întâmpinarea nevoilor dvs. cu cea mai performantă tehnologie de investigaţii ERG şi PEV.

MonPackOne este un stimulator multifuncţional care combină, într-un singur sistem compact, toate testele care sunt necesare pentru o evaluare completă şi aprofundată a funcţiilor vizuale. Modalitatea inovatoare în care este conceput, permite în acelaşi timp atât stimulări flash în câmp total (ganzfeld), cât şi stimulări structurate (ERG şi VEP), Pattern ERG şi VEP, stimulări multifocale (ERG şi VEP) şi stimulări EOG senzoriale.

MonPackOne este în întregime compatibil cu standardele ISCEV pentru examinările lectofiziologice vizuale. Acesta include o lumină de fundal LED care oferă feed-back de luminanţă (patentat), garantând faptul că iluminarea stimulărilor Pattern ERG şi VEP rămâne constantă. Acesta poate fi combinat cu stimulatorii MonColor pentru realizarea examenelor electrofiziologice avansate şi cu stimulatorul MonBaby pentru examinarea copiilor mici. Permite un număr mare de aplicări clinice, nu numai în domeniul electrofiziologiei vizuale dar şi pentru examenele psihofizice cum ar fi sensibilitatea la contrast şi adaptarea la întuneric, alături de examene de pupilometrie şi electronistagmografie. Datorită formei sale modulare, poate fi uşor configurat pentru a răspunde nevoilor fiecărui individ în parte.

MonPackOne prezintă un design inovativ, care combină un monitor central cu lumină de fundal LED şi panouri periferice illuminate cu LEDuri. Un senzor de lumină măsoară în timp real luminanţa stimulării şi este folosit pentru a controla lumina de fundal LED pentru a asigura o iluminare constantă şi a elimina artefactul de luminanţă generat de monitoarele LCD standard (patentate). Conform standardului ISCEV, inversiunile pattern şi simularile folosite pentru ERG şi VEP nu ar trebui să prezinte variaţiuni de lumină.

deadministrator

Keratometrie

LENSMETRU

8442 Acest produs măsoară performanţele optice ale lentilelor de ochelari şi are următoarele caracteristici:

 • Măsurători de înaltă precizie şi operare uşoară
 • Panoul LCD senzitiv care facilitează operarea

TONOMETRU

Este un tensiometru computerizat ce măsoară presiunea intraoculară mai uşor şi mai confortabil decât oricând înainte. Acesta dispune de un timp de măsurare cu 30% mai rapid, o funcţie de triplă siguranţă a pacienţilor şi un sistem dual de senzori de măsurare.

8448 Caracteristici cheie:

 • Senzor inovator, sistem dual pentru măsurători precise;
 • Funcţie de triplă siguranţă a pacienţilor;
 • Reduce intervalul de timp între măsurători cu 30% (bară nouă de aliniament & cilindrul de aer îmbunătăţite);
 • Imprimantă incorporată;
 • Citiri de presiune intraoculară rapide, uşoare şi precise;
 • Fixare ţintă internă;
 • Aliniere automată;
 • Măsurare automată.

REFRACTOMETRU

Acest instrument se foloseşte pentru a măsura puterea de refracţie sferică, puterea de refracţie cilindrică, direcţia axei de astigmatism, raza curburii, unghiul axei de astigmatism al corneei şi puterea de refracţie a corneei.

Pacientul care urmează să fie supus unei examinări cu acest instrument trebuie să se concentreze câteva minute şi să respecte următoarele instrucţiuni:

 • Să-şi fixeze faţa pe mentonieră şi pe suportul pentru frunte;
 • Să-şi ţină ochiul deschis;
 • Să înţeleagă şi să respecte instrucţiunile atunci când se supune unei examinări.
deadministrator

Tratamentul LASER al polului anterior şi polului posterior

COMBINA ARC LASER (Laser Q-Las 10 şi Nuvolas Classic-G)

Clinica noastră este dotată cu o combină laser performantă, produsă de către firma ARC LASER din Germania. Cu ajutorul acestei combine laser, tratăm cu succes cataracta secundară, membranectomia pupilară, retinopatia diabetică dar şi alte afecţiuni oculare.

8349Cataracta secundară este o afecţiune acceptată că fiind normală şi apare cu o frecvenţă destul de mare în urmă operaţiei de cataractă cu implant de cristalin artificial sau în urma operaţiei de schimbare a cristalinului în scop refractiv. Fenomenul constă în opacifierea suportului cristalinului, numit capsulă sau sac cristalinian, acesta fiind păstrat de la cristalinul natural. Perioada de după operaţie la care poate apare opacifierea capsulei cristaliniene depinde de mai mulţi factori şi poate varia de la săptămîni la ani.

Tratamentul pentru cataracta secundară se numeşte capsulotomie posterioară, realizată cu laserul disruptor YAG.

Această intervenţie nu se consideră o operaţie, nu necesită anestezie sau internare şi dureză în jur de 1-4 minute. După intervenţie nu există restricţii şi se recomandă tratamentul antiinflamator cu picături.

Pentru intervenţie, pacienţii pot avea orice vîrstă sau sex, ochiul trebuie să aibe cristalinul natural înlocuit şi să fie medical stabil. Intervenţia se recomandă la acuitate vizuală diminuată la cel puţin 20/30.

Contraindicaţii: ochi fără funcţie potenţial vizuală, cornee opacifiată, leziuni la nivelul corneii, edeme care împiedică vizualizarea ţintei, mediu intraocular opacifiat, inflamaţii oculare, glaucom în faza avansată.

8374Retinopatia diabetică este o afecţiune cauzată de o degenerescenţă a capilarelor care irigă retina persoanelor atinse de diabet de cel puţin zece ani. Boala este favorizată de hipertensiunea arterială. Se manifestă prin diferite semne: microanevrisme, hemoragii de forme şi intensităţi variate, exsudate albe, exsudate uscate galbene. Scăderea vederii poate survenii în forme evoluate.

Tratamentul pentru retinopatia diabetică, exceptînd echilibrarea diabetică, se realizează prin fotocoagulare cu laser a leziunilor retiniene.

Ruptura retiniană este o afecţiune care constă în formarea unei spărturi în retină, de cele mai multe ori la periferia ei. Apare în zonele de fragilitate ale retinei şi se observă mai frecvent la pacienţii afectaţi de miopie forte. Subiectul cu ruptură retiniană observă uneori fulgere albăstrui fixe. Complicaţia gravă a rupturi de retină este dezlipirea de retină.

Tratamentul pentru ruptură de retină este fotocoagularea cu laser. Aceasta constă în mici arsuri în jurul rupturii, cu scopul de a o fixa, fără a duce la dispariţia ei. Reacţia inflamatorie care urmează face că retină să adere la epiteliul pigmentat subiacent, împiedicând dezlipirea sa. Cicatricea este consolidată după circa 3 săptămîni, când ruptura este ridicată de lichidul vitros.

deadministrator

Ecografie şi Pahimetrie

ECOGRAFIE OCULARĂ

ecografia-ocularaUltrasonografia oftalmică este una dintre cele mai utile metode de diagnostic pentru evaluarea structurilor intraoculare şi orbitare, în special în prezenţa mediilor oculare opace.

Ecografia sau ultrasonografia este o tehnică ce foloseşte unde acustice cu înaltă frecvenţă pentru a crea imaginea ţesuturilor. Undele generate de o sondă de ultrasunete străbat ţesuturile oculare şi orbitare. Când aceste unde întâlnesc ţesuturi cu diferite densităţi şi reflectivităţi, undele sunt deflectate şi refractate, iar altele sunt reflectate înapoi spre sonda care le detectează, fiind vizualizate ca intensitate (B-scan) a imaginii rezultate. Deci ecografia produce o imagine în care contrastul reflectă diferenţele de reflectivitate a ţesuturilor.

Modul B-scan: folosit pentru informaţii arhitecturale, imagini de secţiune ale globului ocular şi orbitei.

Examinare

Sonda de ultrasunete este plasată delicat la nivelul pleoapelor sau sclerei, după aplicarea unui gel (metilceluloza). Globul ocular şi orbita sunt scanate prin înclinarea şi deplasarea sistematică a sondei pentru a obţine imagini ale tuturor ariilor de interes.

Interpretarea B-scan se bazează pe 3 concepte:

 • în timp real;
 • scala de gri-uri;
 • analiza tridimensională.

Imaginile ultrasonografiei B-scan se vizualizează cu aproximativ 32 cadre/sec . Mişcările globului oculare şi vitrosului sunt detectate uşor. Adesea, imaginea retinei detaşate sau vitrosul mobil pot fi identificate pe loc. În chirurgia vitreoretiniană, informaţiile ecografice în timp real ajută în mod frecvent strategia chirurgicală.

Scala de gri-uri: ecourile puternice, cum sunt cele ale sclerei sau retinei dezlipite, sunt evidențiate mai strălucitor. Ecouri mai slabe, cum sunt cele ale date de hemoragia vitreană, sunt văzute ca umbre de gri, care dispar rapid atunci când sensibilitatea sunetului este redusă. Analiza calitativă a ţesutului poate fi făcută prin compararea puterii ecourilor în timpul examinării ultrasonice.

Exemple
Spaţiul vitrean normal este vizualizat ecografic aproape clar. Ocazional, mici puncte sau ecouri liniare pot fi văzute la 90db, dar aceste imagini dispar rapid când se reduce sensibilitatea sunetului.

1. Hemoragia vitreană produce ecouri punctiforme sau în picătură uşor detectabile, ecouri corelate cu cantitatea sângelui prezent în vitros. Mobilitatea hemoragiei este evidenţiată în observarea ecografică în timp real, când pacientul este rugat să mişte ochii. O mişcare caracteristică rapidă, sacadată, este vizibilă când hemoragia vireană induce în general o lichefierea a gelului vitrean şi o separare a sa de retină.

2.  În dezlipirea de retină , retina neuronală separată de peretele ocular apare ca un ţesut înalt reflectiv situat în spaţiul vitrean. Aspectul ecografic al dezlipirii totale de retină care, anatomic, are forma de con, variază în funcţie de poziţionarea sondei ultrasonice. Imaginea axială are formă de pâlnie, cu aderenţă la nivelul capului nervului optic. Poziţionarea sondei coronal produce o secţiune a conului şi, deci, o imagine circulară. Mobilitatea retinei decolate este variabilă. În mod uzual, decolarea de retină recentă are o mişcare ondulatorie caracteristică, care este mai lentă decât mişcările gelului vitrean. Decolarea de retină veche devine mai fixă datorită proliferării de ţesut fibros pe suprafaţa retinei.

3. Melanomul malign coroidian, una din cele mai frecvente tumori intraoculare, are un aspect ecografic caracteristic. Arhitectural, cele mai multe melanoame au forma de dom sau ciupercă. Pe scara de gri-uri, marginile anterioare sunt puternic reflective, în timp ce zonele mai profunde ale tumorii sunt mai puţin reflective. Țesuturi, ca de ex. grăsimea orbitară, localizată în spatele masei tumorale, apar adesea mai puţin reflective decât sunt în mod normal, datorită absorbţiei sunetului de către tumoră.

4. Preoperator, la ochii cu cataractă matură şi la ochii cu cristalinul total opac, nu se poate evalua polul posterior (fundul de ochi). Dacă este prezentă o patologie coincidentă, de exemplu, dezlipirea de retină sau tumora intraoculară, aceasta poate crea complicaţii în timpul operaţiei de cataractă. Este să se investigheze ochiul prin B-scan ultrasonografie, pentru a evita complicaţiile, dar şi pentru a stabili corect prognosticul vizual al intervenţiei planificate şi a informa pacientul corect.

Concluzie
Ecografia B-scan de contact asigură o evaluare comodă, non-invazivă a structurilor intraoculare, în situaţia când examinarea clinică directă nu este posibilă, datorită opacităţii mediilor oculare. Relaţia vitreo-retiniană poate fi analizată prin examinare dinamică. Informaţiile le care le aduce ultrasonografia trebuie coroborate cu examinarea clinică detaliată şi cu alte modalităţi de investigaţie.

PAHIMETRU

pahimetruPentru a aduce valoarea tensiunii măsurate cât mai aproape de valoarea presiunii intraoculare, se măsoară cu pahimetrul grosimea corneei, pentru a lua în calcul rezistenţa corneeană, în funcţie de grosimea acesteia (histeresis). Este utilizată pentru corectarea tensiunii oculare şi în chirurgia refractivă.

deadministrator

Determinarea câmpului vizual

8430Dererminarea campului vizual reprezintă o metodă de a măsura câmpul vizual al unui individ, ceea ce include vederea centrală şi cea periferică. Acest test alcătuieşte de fapt o hartă a câmpului vizual pentru fiecare ochi în parte.

Determinarea câmpului vizual se foloseşte pentru a detecta:

 • semnele leziunii nervului optic (glaucom),
 • boala retiniană centrală sau periferică,
 • afecţiuni ale pleoapelor precum ptosis,
 • boli ale nervului optic sau boli care afectează modul de transport al informaţiei de la ochi spre cortexul occipital al creierului unde informaţia este procesată ca vedere.

8440Câmpul vizual este măsurat de un aparat computerizat în cadrul clinicii noastre, iar pentru acest tip de test, un ochi este acoperit iar pacientul este rugat să-şi aseze capul pe un suport. Apoi când pacientul vede lumini şi miscări de diferite intensităţi în locuri diferite, trebuie să apese un buton. În toate testele standard, prima dată se testează ochiul drept urmat de ochiul stâng. Prin intermediul acestui proces se creează o hartă computerizată a câmpului vizual. Pacientul nu simte nici un disconfort pe parcursul efectuării testului pentru determinarea câmpului vizual, iar efectuarea acestor teste nu implică nici un risc pentru pacient. Interpretarea corectă a rezultatelor este făcută de medicul oftalmolog.

deadministrator

Cabinet oftalmo-pediatrie

Examinare

8624Cabinetul nostru de oftalmologie vă oferă o gamă variată de servicii pentru copiii dumneavoastră indiferent de vârstă.

DAR o examinare între vârsta de 0 luni şi 1 an este esenţială pentru diagnosticul şi tratamentul strabismului congenital şi ambliopiei. Strabismul care se menţine peste vârsta de 6 luni ar trebui tratat în timpul acestei perioade. Un pseudo strabism poate deveni aparent în funcţie de dezvoltarea rădăcinii nasului. Astfel, un oftalmolog de copii cu experienţă, ar trebui să evalueze statusul copilului dumneavoastră.

Vârsta de 1 an este cea mai potrivită perioadă pentru examinarea erorilor de refracţie. La această vârstă, o eroare de refracţie poate induce ambilopie (ochi leneş), care poate fi însă tratată complet dacă se începe tratamentul precoce.

Dacă nu sunt suficiente picăturile de ochi cu antibiotic şi masajul pentru tratarea obstrucţiei canalului nazo-lacrimal, vârsta de 1 an este cea mai potrivită pentru încercarea tratamentului în această afecţiune.

Optimed Medical oferă consultaţii pentru:

 • depistarea şi tratarea afecţiunilor oculare la nou-născuţi şi sugari
 • depistarea şi tratarea afecţiunilor oculare la copii mici, preşcolari şi elevi
 • tratarea optimă a cazurilor de strabism din punct de vedere funcţional şi estetic, indiferent de vârstă
 • depistarea şi tratarea afecţiunilor oftalmologice la adulţi şi vârstnici
 • depistarea şi tratarea cataractei, glaucomului, afecţiunilor retinei
 • prescrierea lentilelor de contact la adulţi şi copii
 • corecţie optică specială pentru persoanele care lucrează mult la calculator
 • monitorizarea complicaţiilor oculare ale bolilor cronice: HTA, diabet, boli autoimune, tratament cortizonic, etc.
 • neurooftalmologie, vedere dublă şi paralizii ale musculaturii extraoculare, nistagmus
 • depistarea şi urmărirea orbitopatiei endocrine
 • depistarea precoce a unor boli sistemice prin manifestările oculare incipiente
 • traumatisme, corpi străini
 • afecţiunile pleoapei: ptoza, entropion, ectropion, xantelasme, salazion, chiste, eliminarea ridurilor
 • tumori oculare şi perioculare

Investigaţii

AUTOREFRACTOMETRELE PEDIATRICE PLUSOPTIX

Aparatele testează funcţia vizuală a pacientului şi sunt special gândite pentru testarea pacienţilor cu vârste fragede. Se pot efectua măsurători la pacienţi începând cu vârsta de 6 luni. Ideal pentru pacienţii necooperanţi (ex. copii sub 2 ani).

Principiul de măsurare: fotoretinoscopie excentrică cu lumină infraroşie.

Mod de măsurare: binocular simultan sau monocular, complet non-invaziv, nu necesită picături sau anestezic. Măsurarea se face de la distanţa de 1 metru faţă de pacient.

plusoptixRezultatele examinării:

 • Viciul de refracţie: sfera, cilindrul şi axul pentru fiecare ochi. Determinarea cu precizie a anizometropiei (posibil risc de ambliopie).
 • Fixaţia pacientului: maculară, perimaculară sau complet în afara maculei. Privire divergentă sau convergentă
 • Diametrul pupilei: Anizocoria
 • Distanţa interpupilară

Durata unei examinări: depinde de colaborarea pacientului. Din momentul în care aparatul este poziţionat corect în focus, măsurarea efectivă durează mai puţin de 1 sec.

Documentarea rezultatelor: se pot imprima certificate cu rezultatul măsurătorii.

TONOMETRELE REBOUND ICARE

Aparatele realizează detecţia timpurie şi controlul glaucomului, efectuând măsurători rapide, uşoare, eficiente, sigure şi igienice ale PIO. Graţie tehnicii minim invazive pentru pacient, în care proba atinge corneea numai o fracţiune de secundă, măsurarea este indicată pentru orice tip de pacient, inclusiv pentru cei necooperanţi, precum copiii.

Principiul de măsurare: tehnologia patentată rebound.

Mod de măsurare: prin contactul fin al probelor de unică folosinţă cu corneea. Nu necesită picături sau anestezic. Măsurarea se poate realiza şi cu pacientul în poziţie culcată.

icareRezultatele examinării:

 • valorile exacte şi reproductibile ale presiunii intra-oculare, cu acurateţe de 95%.
 • Domeniul de măsurare: 5-50 mmHg
 • Domeniul de afişare: 0-99 mmHg (estimarea PIO în afara domeniului de măsurare)

Documentarea rezultatelor: rezultatele pot fi analizate, stocate în baza de date a pacienţilor şi imprimate. Este posibilă urmărirea eficienţei tratamentului şi a progresiei patologiei pe termen lung.

deadministrator

Consultaţii oftalmologice

8378Un rol important în cadrul centrului oftalmologic româno-german Optimed Medical îl are clinica noastră, dotată cu echipamente de ultimă generaţie pentru investigaţii şi tratamente oculare complexe.

De la înfiinţare şi până în prezent, la Centrul de Diagnostic Ocular din cadrul Optimed Medical s-au efectuat câteva mii de consultaţii oftalmologice, iar altor câtorva mii de pacienti le-a fost corectată miopia, hipermetropia sau astigmatismul cu ajutorul investigaţiilor pre-operatorii. Aparatura ultramodernă şi de înaltă precizie asigură calitatea pentru toate serviciile oferite. Medicii clinicii au o lungă experienţă în domeniul oftalmologiei şi sunt conduşi de Dr. George Huttmann.

8394În cadrul Centrului de Diagnostic Ocular vă putem asigura investigaţii şi tratamente oculare complexe – atât pentru adulţi cât şi pentru copii:

 • Pahimetrie
 • Ecografie ambii ochi
 • Topografie corneană
 • Tensiune oculară
 • Gonioscopie
 • Câmp vizual
 • OCT – tomografie oculară –
 • 8406Potenţial vizual evocate cu elecrozi tip ac 12 mm
 • Potenţial vizual evocate clasic
 • Electroretinogramă clasică
 • Electroretinogramă multifocală
 • Electrooculogramă senzorială EOG
 • Determinarea vederii la sugari
 • Determinarea metamorfopsiilor
 • Determinarea densităţii pigmentului macular
 • Testul sensibilităţii de contrast
 • Testul adaptării la întuneric
 • Tratamentul LASER al polului anterior şi polului posterior
 • Tratamentul cu LASER al cataractei secundare – Capsulotomie posterioară
 • Tratament cu LASER pentru retinopatia diabetica – Fotocoagulare cu LASER a leziunilor retiniene
 • Tratament cu LASER pentu ruptura de retina – Fotocoagularea cu LASER

8403
Ambiţia clinicii de oftalmologie Optimed Medical este de a îmbunătăţi vederea pacienţilor prin oferta de servicii de înaltă calitate şi profesionalism. În plus, clinica noastră îşi propune ca prin serviciile oferite, pacienţii să îşi poată relua şi desfăşura activitatea cotidiană într-un timp cât se poate de scurt de la identificarea afecţiunilor. Aparatura ultramodernă vine în sprijinul stabilirii corecte şi exacte a diagnosticelor pentru pacienţi.

Asistenţa medicală profesională acordată înainte, în timpul şi după consultaţie vă ajută la înţelegerea patologiei, dându-vă multiple sfaturi foarte utile.

Examinarea periodică reprezintă cea mai bună metodă de prevenire a afecţiunilor oculare ce pot agrava sănătatea ochilor. Vă aşteptăm în curând la un consult oftalmologic!