Arhivă categorie Lentile de contact

deEchipa Optimed

Lentilele de contact – alternativa la ochelari

imagine-material-1

„Lentilele de contact sunt recomandate pentru port alternativ cu ochelarii, fiind soluţia sigură, practică şi … discretă de corecţie a vederii persoanelor cu un stil de viaţă activ. Consultul specialistului şi respectarea recomandărilor de port, înlocuire şi întreţinere a lentilelor sunt esenţiale pentru a vă bucura de vedere clară şi ochi sănătoşi la orice vârstă.”
Dr. Daniela Goicea, Medic specialist oftalmolog

 

Avantaje:

 • Spre deosebire de ochelari, nu sunt afectate de ploaie, ninsoare, abur sau condens;
 • Nu pot aluneca de pe nas şi nici nu apasă după urechi;
 • Permit portul ochelarilor de soare;
 • Machiajul e mai uşor de aplicat şi iese mai bine în evidenţă;
 • Îmbunătăţesc aspectul fizic şi cresc încrederea în sine, importantă mai ales la copii şi adolescenţi;
 • Oferă un câmp vizual mult mai larg comparativ cu ochelarii şi vedere periferică nedistorsionată, întrucât acestea urmăresc mişcarea naturală a ochiului, lucru extrem de util atât pentru sportivi, cât şi pentru şoferi;
 • Aşa cum există ochelari fără dioptrii – doar cu lentile antireflex pentru calculator, există şi lentile de contact fără dioptrii (plane), ce sunt folosite în scop terapeutic, pentru a proteja ochiul în cazul diferitelor leziuni ale corneei (traumatice, chirurgicale, etc.);
 • În cazul pacienţilor cu dioptrii mari (de exemplu, miopie, hipermetropie) sau în anizometropie (diferenţa de dioptrii dintre ochi), lentilele de contact sunt cea mai bună soluţie medicală pentru îmbunătăţirea vederii.

8500Restricţii în purtarea lor:

 • Pacienţii care prezintă alergii, inflamaţii, infecţii sau iritaţii ale ochiului sau pleoapei nu le pot purta;
 • Sunt contraindicate în cazul alterării stării generale de sănătate, cum ar fi în caz de răceală sau gripă, dar şi în timpul utilizării unor medicamente (inclusiv cele destinate îngrijirii ochilor);
 • Nu pot fi purtate în caz de film lacrimal deficitar (adică „ochi uscat”);
 • Portul lentilelor de contact devine neconfortabil în medii excesiv de uscate sau cu praf;
 • Deşi, spre deosebire de ochelari, pot fi folosite în timpul înotului, e necesar să utilizaţi şi ochelari speciali de protecţie.

Lentilele de contact nu au apărut dintr-un „capriciu”, ci din necesitatea de a corecta vederea persoanelor cu meserii care implicau activitate fizică susţinută şi ritm alert, pentru care portul ochelarilor era un real inconvenient. Între timp, s-au extins spre zona cosmetică şi terapeutică, iar grupul ţintă nu mai are limite.

Importanţa dezvoltării acestei alternative a motivat şi determinat investiţii în cercetare, astfel încât, în prezent, vorbim despre tehnologii performante de realizare a lentilelor de contact, accentul trecând spre creşterea confortului şi siguranţei purtătorului de lentile de contact. Dacă vorbim despre performanţă, în mod automat trebuie menţionat materialul silicon hidrogel. Practic, transmisibilitatea mai mare la oxigen, gama extinsă de parametri şi adaptarea cu uşurinţă a lentilelor de contact din silicon hidrogel, constituie un nou punct de referinţă în domeniul îngrijirii vederii.

Lentilele de contact (inclusiv cele cosmetice) sunt dispozitive medicale, iar purtarea lor trebuie să se facă la recomandarea specialistului, respectând tipul şi intervalul de port prescrise, precum şi instrucţiunile de utilizare. În funcţie de nevoile şi stilul de viaţă al pacientului, specialistul recomandă lentila cea mai potrivită.

deadministrator

OPTI-FREE RepleniSH: Solutia confortului in portul lentilelor de contact

Credeti ca toate solutiile pentru intretinerea lentilelor de contact sunt la fel? Mai ganditi-va o data.

Fiecare solutie este diferita, iar compozitia ei poate afecta atat gradul de dezinfectare pe care il ofera, cat si nivelul de hidratare si confort.

OPTI-FREE RepleniSH – solutia multifunctionala cea mai recomandata de catre specialisti1, are o formula unica, biocompatibila, ce ajuta la mentinerea hidratarii in timpul portului lentilelor de contact moi pana la 14 ore.
Cand lentilele sunt introduse complet in solutie OPTI-FREE RepleniSH, suprafata lor este reconditionata datorita sistemului inovator TearGlyde ce creste gradul de hidratare cu pana la 6 ore comparativ cu celelalte solutii multifunctionale1.
In plus fata de confort pe parcursul intregii zile, OPTI-FREE RepleniSH ofera si un grad de dezinfectare foarte ridicat al lentilelor.

Ofera-ti si tu beneficiile unui produs ce reprezinta „stiinta confortului”! Alti pacienti o fac deja. Un studiu1 in care pacientii au fost invitati sa evalueze produsul, ii confirma proprietatile: 91% apreciaza ca lentilele sunt mai curate, iar purtarea este confortabila si 84% sunt „de acord” sau „total de acord” ca lentilele sunt hidratate si confortul este de durata.

Solutia este disponibila in varianta de 300 ml sau 120ml, ideala atunci cand calatoriti si in vacante.

Folositi intotdeauna solutia recomandata de catre specialistul Dvs.!
Intrebati specialistul daca  OPTI-FREE RepleniSH vi se potriveste. Retineti: doar medicul specialist poate determina ce tip de lentile va sunt recomandate si care este solutia de intretinere cea mai potrivita.

Pentru a va asigura ca lentilele de contact sunt confortabile intreaga zi, trebuie curatate, dezinfectate si pastrate in solutie dupa ce le scoateti de pe ochi.

Respectati urmatoarele instructiuni cand curatati si pastrati lentilele in solutie, pentru a asigura conditiile optime de intretinere a lor2.

 • Spalati-va intotdeauna mainile si stergeti-le inainte de a atinge lentilele.

 • Curatati cu grija si in mod regulat lentilele de contact potrivit recomandarilor specialistului si instructiunilor producatorului. 

 • Respectati intotdeauna intervalul de inlocuire a lentilelor prescris de specialist.

 • Consultati specialistul pentru examinari periodice. Consultul ocular regulat si intretinerea  corespunzatoare a lentilelor de contactva ajuta sa va bucurati de avantajele si confortul acestora pe termen lung. 

 • Folositi doar solutie proaspata. Nu refolositi niciodata solutia de intretinere. Solutia trebuie inlocuita potrivit instructiunilor, chiar daca nu folositi zilnic lentilele.

 • Nu considerati ca orice solutie vi se potriveste. Folositi numai produsele recomandate de specialist pentru curatarea si dezinfectarea lentilelor de contact. Solutiile saline si lacrimile artificiale nu sunt destinate dezinfectarii lentilelor. 

 • Curatati recipientul lentilelor zilnic. Aruncati solutia folosita si clatiti recipientul cu solutie proaspata. Pastrati recipentul deschis si uscat intre utilizari.

 • Pastrati lentilele in recipientul corespunzator si inlocuiti-l la cel mult 3 luni.

 • Nu folositi apa de la robinet, apa imbuteliata sau saliva pentru intretinerea lentilelor, curatarea sau clatirea recipientului, deoarece va expuneti infectiilor oculare.

 • Se poate intampla ca particule fine, cum sunt cele din produsele de machiaj, „sa se prinda/agate” de lentilele de contact. Umeziti degetele cu solutie si frecati usor lentilele pentru a le indeparta. Curatati si clatiti normal lentilele. 

 • Daca nu purtati lentilele in fiecare zi sau daca le pastrati in solutie cateva zile, trebuie curatate si dezinfectate inainte de a le purta din nou.

 

Angajamentul Alcon pentru sanatatea vederii

Vederea este un dar minunat, insa este unul ce presupune o reala responsabilitate. Milioane de oameni din intreaga lume sunt privati de acest dar din cauza diferitelor afectiuni oculare, care ar ar fi putut fi tratate sau chiar prevenite cu ajutorul instrumentelor  adecvate  si  prin experienta specialistilor.

De peste 60 de ani, Alcon este una dintre companiile lider in ingrijirea vederii, dedicata sa furnizeze inovatiile si informatiile privind sanatatea oculara, care sa asigure vedere mai sanatoasa la nivel mondial. Alcon, cea mai mare companie in ingrijirea vederii in prezent, isi pastreaza aceeasi misiune: sa ajute oamenii sa vada mai bine.

OPTI-FREE RepleniSH:

solutie multifunctionala pentru intretinerea lentilelor de contact, este unul dintre produsele pentru ingrijirea vederii din portofoliul Alcon si este distribuit in Romania prin Optimed srl.

1.Date disponibile la cerere. Sursa: Alcon Labs, Inc.
2. Adaptare dupa American Optometric Association

deadministrator

AIR OPTIX® – Familia de TOP in Europa*

AIR OPTIX® AQUA sunt lentilele de contact din silicon hidrogel nr.1 in Europa.*
AIR OPTIX® NIGHT&DAY au cea mai mare transmisibilitate la oxigen.**
AIR OPTIX® AQUA MULTIFOCAL – Inovatia Anului 2010***
AIR OPTIX® for ASTIGMATISM au gama completa de parametri.

Bucura-te si tu de lentilele de contact care respira, indiferent daca ai miopie, hipermetropie, astigmatism sau prezbiopie.
Solicita o proba gratuita in optici,
SA VEZI CAT DE NATURAL TE POTI SIMTI!

Siliconul hidrogel este cel mai performant material folosit in prezent la realizarea lentilelor de contact, iar pentru pacienti acest lucru inseamna: ochi mai sanatosi, durata mai lunga de port, posibilitatea purtarii lentilelor de contact peste noapte si risc redus de complicatii cauzate de aportul insuficient de oxigen.

AIR OPTIX® sunt lentile de contact pentru port lunar.

Pentru miopie sau hipermetropie, incearca AIR OPTIX® AQUA (port zilnic sau extins pana la 6 nopti continuu): lentile de contact din material revolutionar care transmit de 5x mai mult oxigen decat lentilele tradiționale din hidrogel, pentru ochi care arata si se simt sanatosi.

Esti student, de curand mamica, om de afaceri sau calatoresti mult? AIR OPTIX® NIGHT&DAY (port flexibil sau pana la 30 de nopti continuu) pot fi lentilele de contact ce ti se potrivesc!

Ai astigmatism, vezi incetosat, neclar? Acum poti vedea clar, confortabil cu AIR OPTX® for ASTIGMATISM.

De la citit, la calculator sau condus, AIR OPTIX® AQUA MULTIFOCAL optimizeaza vederea la aproape si intermediar fara a compromite vederea la distanta. Te bucuri astfel de vedere si confort superioare comparativ cu lentilele de contact multifocale existente.

Lentilele AIR OPTIX incorporeaza Tehnologia TriComfort:

 1. Mai mult oxigen: oxigenul este transmis continuu prin lentilele AIR OPTIX®, pentru a mentine ochii sanatosi si plini de prospetime.
 2. Umidifiere superioara pentru confort: materialul unic al lentilelor AIR OPTIX® mentine umiditatea prin minimizarea ratei de deshidratare.
 3. Rezistenta la depozite: lentilele AIR OPTIX® au suprafata ultrafina, creata special pentru rezistenta la depozite, pentru confort zi de zi.

Sursa informatii de specialitate: articolul Migrating to silicone hydrogels, aut. Dr.Inma Perez, Mark Draper, Dr.Cameron Hudson, publicat in revista Optician si preluat integral pe site-ul www.optimed.ro.
*Conform raportului tertei parti, timp de 12 luni, pana in decembrie 2010. Segmentul lentilelor de contact sferice, saptamanale/lunare.
**AIR OPTIX® NIGHT&DAY – transmisibilitate la oxigen: Dk/t = 175@-3.00D
*** Titlu conferit de catre revista InformOptique pe baza votului opticienilor din Franta care au participat la studiu.

deadministrator

AOSEPT PLUS – Si concurenta ii recunoaste PLUSurile

AOSEPT Plus

AOSEPT Plus

Solutia de intretinere joaca un rol esential in pastrarea lentilelor de contact fresh, curate, confortabile.
Stiai ca AOSEPT Plus curata sigur si … singura toate tipurile de lentile de contact?
Ca nu contine conservanti?
Sau ca este solutia perfecta in caz de: uscaciune sau iritatii oculare, sensibilitate la alte solutii sau la conservanti?

Daca stiai, inseamna ca ochii tai sunt sanatosi si fericiti!
Daca afli abia acum, te invitam sa incerci, sa te convingi de toate PLUSurile AOSEPT Plus.

Prin efectul sau efervescent poti vedea cum actioneaza AOSEPT Plus. Dupa 6 ore, solutia AOSEPT este neutralizata, devenind solutie salina delicata asemanatoare cu filmul lacrimal.

E la fel de simplu ca 1-2-3.
Pe incercate!

 1. Pui lentilele in cosuletul recipientului (inclus in pachetul fiecarei solutii) si clatesti 5 secunde.
 2. Umpli recipientul cu solutie AOSEPT Plus pana la marcajul indicat.
 3. Lasi lentilele in recipient CEL PUTIN 6 ORE sau peste noapte. In timp ce tu te odihnesti, solutia AOSEPT Plus lucreaza pentru tine si confortul ochilor tai.

Bine de stiut:

 • Nu utiliza niciodata AOSEPT PLUS cu alt recipient decat cel inclus.
 • Nu scoate niciodata lentilele din recipient mai devreme de 6 ore, deoarece solutia trebuie neutralizata.
 • Nu clati niciodata lentilele cu AOSEPT Plus inainte de a le aplica pe ochi.
 • Nu picura niciodata solutie AOSEPT Plus direct in ochi.

Lentilele de contact si-au spus parerea: prefera AOSEPT Plus deoarece actioneaza in profunzime, insa delicat. Curata in profunzime, indeparteaza eficient impuritatile si proteinele, iar TU VEZI diferenta!

Ofera ochilor tai solutia ideala! Merita sa se bucure de solutia nr.1 in curatare si confort.

deadministrator

AIR OPTIX Night&Day AQUA – Cel mai MULT oxigen, confort 30 zile (si nopti) continuu

Air Optix Night & Day

Air Optix Night & Day

Confort la aplicare, pe parcursul zilei si .. in zilele urmatoare, datorita agentului unic AQUA Moisture si tehnologiei TriComfort.

AIR OPTIX Night&Day AQUA ofera cea mai MARE transmisibilitate la oxigen dintre TOATE lentilele de contact moi existente.

Cand stilul de viata este o provocare, alege lentilele care lucreaza si cand tu te odihnesti!

CUI se adreseaza?
AIR OPTIX Night&Day AQUA sunt solutia optima pentru pacientii care doresc sa poata atipi sau dormi fara griji cu lentilele de contact pe ochi, pentru ca au un stil de viata dinamic si un program imprevizibil. Este cazul celor care lucreaza mai multe ore pe zi, al celor care au o viata sociala intensa sau care calatoresc des, precum si al mamelor care trebuie sa aiba vederea clara oricand se trezesc sau al studentilor cu program aglomerat.

Sunt lentile de contact aprobate si pentru port in scop terapeutic, ca lentila bandaj.

PRIN CE difera fata de AIR OPTIX Night&Day?

Agentul unic AQUA Moisture incorporat lubrifiaza pentru aplicarea usoara si confortabila a lentilelor AIR OPTIX Night&Day AQUA, mentine umiditatea lentilei asigurand confort intreaga zi (inclusiv peste noapte) si confera o senzatie naturala datorita suprafetei ultrafine.

CE dioptrii sunt disponibile?
Atat persoanele cu miopie, cat si cele cu hipermetropie pot beneficia de atu-urile AIR OPTIX Night&Day AQUA, pentru ca sunt disponibile dioptrii de la +6.00 la -10.00.

CAT timp pot fi purtate?
Lentilele de contact AIR OPTIX Night&Day AQUA sunt aprobate pentru port continuu de pana la 30 zile si nopti. Pot fi purtate atat continuu cat si flexibil (zilnic sau pentru cateva zile si nopti).

CARE este intervalul de inlocuire?
AIR OPTIX Night&Day AQUA se inlocuiesc lunar.

CE este tehnologia TriComfort?
In cateva cuvinte, inseamna: port sanatos, natural si confort sporit.
Mai mult oxigen. Transmisibilitatea ridicata la oxigen permite trecerea unei cantitati mai MARI de oxigen prin
lentila comparativ cu alte lentile – pentru ochi care arata sanatosi si se simt sanatosi.
Rezistenta la depuneri. Tratamentul unic cu plasma confera rezistenta mai mare la depozite – rezultatul: lentile
curate si port confortabil.
Nivel minim de deshidratare. Structura materialului minimizeaza rata de deshidratare a lentilei – pentru confort
intreaga zi.

DE CE AIR OPTIX Night&Day AQUA?
Va invitam sa descoperiti singuri, solicitand o proba in optica noastra. Si sa va bucurati de ochi sanatosi, pentru ca ochii sanatosi au nevoie de mult, foarte mult oxigen, iar AIR OPTIX Night&Day AQUA … respira din plin!